Під час саміту НАТО російські посадовці висловлюють низку погроз Заходу

Джерело: Aljazeera

Росія давно виступає проти членства України у Північноатлантичному альянсі. Тому сьогодні, 11 липня, поки відбувається саміт НАТО в Литві, де обговорюють бажання України приєднатися до Альянсу, Росія висловила низку погроз Заходу.

Марія Захарова, прессекретар МЗС Росії, сказала: 

“Ми мали на меті послабити НАТО, тому що Сполучені Штати, Великобританія і весь НАТО мали на меті послабити Росію. Подивіться на їхні заяви протягом багатьох років, вони хотіли послабити нашу країну”.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров попередив, що Москва вживе “відповідних кроків” у разі “можливого розширення НАТО”, додавши, що його країна захистить свої “законні інтереси безпеки”.

Напередодні саміту НАТО президент України Володимир Зеленський зазначав:

“Де-факто Україна вже в альянсі. Наша зброя є зброєю альянсу. Наші цінності – це те, у що вірить альянс… Вільнюс має все це підтвердити”.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.