На війні загинув кандидат у майстри спорту з фехтування Ростислав Лівач

Джерело: НОК України у Facebook

На російсько-українській війні загинув кандидат у майстри спорту з фехтування на шаблях Ростислав Лівач. Він став боронити Україну з початку повномасштабного російського вторгнення.

Спершу він перебував в лавах 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” оперативного командування “Захід” Сухопутних військ Збройних сил України. Надалі долучився до складу 78-го окремого десантно-штурмовому полку “Герць” Десантно-штурмових військ ЗСУ.

За даними НОК, він загинув 6 червня. Прощання з Ростиславом Лівачем відбулося 12 червня 2024 року.

Довідка. Ростислав Лівач народився 25 січня 1987 року. Своє дитинство та юність він провів у Львові, де здобув середню освіту в загальноосвітній школі №59. Після школи Ростислав продовжив навчання у Львівському державному університеті фізичної культури, де здобув ступінь бакалавра та спеціаліста з олімпійського та професійного спорту.

Ростислав Лівач досяг значних успіхів у спорті, зокрема у фехтуванні на шаблях. Він був кандидатом у майстри спорту, активним учасником Всеукраїнських змагань, переможцем та багаторазовим призером чемпіонатів Львівської області.

У нього залишилися мати, батько, бабуся та брат.

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.

З Яною Баріновою Букви зустрілися у Відні (Австрія), в межах щорічної події viennacontemporary – провідного…