Генштаб: кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 41

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

Станом на 13:00 в четвер, 13 червня, загальна кількість бойових зіткнень збільшилась до 41. Російські загарбники найбільшу активність проявляють на Курахівському, Покровському та Краматорському напрямках. 

Також ворог продовжує здійснювати артилерійські обстріли з території РФ прикордоння Сумської та Чернігівської областей. 

Разом з тим, російські терористи зі своєї території продовжують бити керованими авіаційними бомбами по Харківщині. Зокрема, зі сторони Бєлгорода агресор завдав трьох ударів трьома КАБами по Вовчанську та інших населених пунктах Вовчанської громади.  

На Куп’янському напрямку ворог пробує нав’язати ініціативу поблизу Синьківки, Петропавлівки, Стельмахівки та Берестового. Одну атаку українські воїни успішно відбили, ще три боєзіткнення – тривають. Водночас окупанти вдарили двома КАБами по Куп’янську, ще три керовані авіаційні бомби російський агресор запустив по Іванівці. 

На Лиманському напрямку триває бій неподалік Греківки.

Сім разів від початку доби загарбники атакували на Краматорському напрямку.  Українські захисники успішно відбили п’ять штурмових дій противника. Наразі тривають боєзіткнення поблизу Нового та Андріївки. 

Не полишає наміру противник протиснути українську оборону на Покровському напрямку. Бої тривають в районах Новоолександрівки, Калинового та Новоселівки Першої. На даний час наші оборонці відбили тут шість ворожих атак, ще дві тривають.

“Гаряче” сьогодні також на Курахівському напрямку. Від початку доби підрозділи Сил оборони відбили на даній ділянці чотири штурмові дії ворога. Ще сім боєзіткнень тривають поблизу Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки.

На Придніпровському напрямку, на лівобережжі Дніпра, агресор намагався тричі безуспішно атакувати позиції ЗСУ поблизу Кринок. Водночас окупанти завдали трьох ударів вісьмома КАБами в районах населених пунктів Ольгівка, Червоний Яр, Миколаївка та Берислав.

На решті напрямків ситуація без особливих змін.

У п’ятницю, 25 жовтня, Північна Корея заявила, що будь-який крок щодо направлення своїх військ для допомоги Росії у війні проти України “відповідатиме міжнародному праву”. Однак країна так і не підтвердила відправку військ.

Під час поїздки на фронт лідеру фракції “Євросолідарність” Петру Порошенку подарували російський дрон “Ланцет”, котрий збили військові.

Російська інфлюенсерка Валерія Федякіна обманом виманила у інвесторів понад 22 мільйони доларів, які потім надіслала на потреби українського війська.

Український боксер Олександр Усик закликав кандидата в президенти США Дональда Трампа посприяти у звільненні бійців “Азова” та інших українців з російського полону. 

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус має намір придбати 600 крилатих ракет Taurus, але ще не забезпечив необхідного фінансування.