Німеччина не може передати Україні більше, ніж четвертину своїх ЗРК Patriot

Джерело: Tagesschau

У Німеччині заявили, що вони не мають можливості надати Україні більше ніж три системи протиповітряної оборони Patriot. Берлін може надати лише таку кількість ЗРК, яка є чвертю від загальних запасів цих систем у країні, додав міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Німецький міністр оголосив про це перед початком 23-го засідання контактної групи з оборони України у форматі “Рамштайн”.

“Ми передамо Україні третю систему Patriot. У такий спосіб Німеччина забезпечує для України загалом три системи… Це чверть наших власних запасів таких систем, тож вже немає можливості передати ще. Інші, напевно, можуть віддати по одній”, — сказав він.

Додамо, що Україна чекає третю систему Patriot з середини квітня. Нещодавно канцлер Олаф Шольц заявив, що систему українська армія отримає “найближчими тижнями та місяцями”

Служба безпеки затримала двох шпигунів ФСБ РФ, які під виглядом пари наречених шпигували за морською охороною Одещини й коригували російські удари по військовій інфраструктурі Сил оборони.

4 липня в Україні щорічно відзначається День Національної поліції згідно з указом Президента України від 4 квітня 2018 року.

Італійська оборонна група Leonardo і німецький концерн Rheinmetall домовилися створити спільне підприємство для виробництва танків та інших систем наземної оборони.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника Генерального прокурора, що свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 3 липня. З початку доби відбулося 135 бойових зіткнень.