Ціллю була критична та військова інфраструктура: деталі нічної атаки РФ

Джерело: речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в етері телемарафону

У Повітряних силах повідомили деталі ракетно-дронової атаки РФ по Україні вночі 14 червня.

За словами речника, атака розпочалась близько 23:00 13 червня з запуску “шахедів”. Загалом було випущено 17 ударних БпЛА і всі були збиті силами ППО.

“Також, ворог застосував й інші типи озброєння, зокрема балістичні ракети типу “Іскандер-М” по Запоріжжю – три ракети використав ворог з території тимчасово окупованого Криму. Також, пізніше, близько 3 години ночі з Саратовської області ворог застосував свою стратегічну авіацію, а саме – літаки Ту-95МС і випустив 10 крилатих ракет. Зайшли вони в повітряний простір України з Сумської області й здебільшого прямували на захід України”, – сказав Євлаш.

Він додав, що сім з десятки крилатих ракет також були збиті.

Щодо цілей атаки, то РФ била по критичній та військовій інфраструктурі України.

Близько 6:00 росіяни випустили по Україні ще одну ракету – “Кинджал” з Тамбовської області. Вона летіла на Хмельниччину, але, наголосив Євлаш, не досягла цілі.

Протягом минулої доби, 3 липня, по всій лінії фронту зафіксовано 161 бойове зіткнення.

Американський журналіст Такер Карлсон анонсував інтерв’ю Президентом України Володимиром Зеленським.

Служба безпеки затримала двох шпигунів ФСБ РФ, які під виглядом пари наречених шпигували за морською охороною Одещини й коригували російські удари по військовій інфраструктурі Сил оборони.

У комуні Медон-ла-Форе на південний захід від Парижа невідомі напали на чотирьох людей, зокрема представницю уряду Франції. Нападу зазнала Пріска Тевено і три її помічники. 

4 липня в Україні щорічно відзначається День Національної поліції згідно з указом Президента України від 4 квітня 2018 року.