Адміністрація Байдена програла спробу відновити юридичний захист для ЛГБТ-студентів

Джерело: Reuters

Апеляційний суд США в п’ятницю, 14 червня, відхилив пропозицію адміністрації президента Джо Байдена відновити свою директиву, згідно з якою школи дозволяли учням-трансгендерам користуватися ванними кімнатами й роздягальнями та приєднуватися до спортивних команд, які відповідають їхній статі.

Група 6-го окружного апеляційного суду США в Цинциннаті, штат Огайо, погодилась зі штатами, що вказівки Міністерства освіти США від 2021 року неправомірно наклали на державні школи нові юридичні обов’язки, яких немає у федеральному законодавстві.

У 6-му окрузі заявили, що департамент не дотримувався належних процедур для створення нових правил і не розглядав, чи поширює федеральний закон, що забороняє дискримінацію за статтю в освіті, зокрема захист ЛГБТ-студентів.

Суд підтвердив рішення федерального судді штату Теннессі від 2022 року про блокування виконання вказівок проти 20 штатів, включно з багатьма державними університетами, якими вони керують.

Асоціація християнських шкіл і студентка-спортсменка з Арканзасу приєдналися до виклику штатів. Консервативна група Alliance Defending Freedom, яка їх представляє, схвалила рішення у своїй заяві.

“Радикальний поштовх адміністрації Байдена до переосмислення статі ставить під загрозу рівні можливості, якими жінки та дівчата користувалися протягом 50 років”, — сказав юрист групи Метт Боумен.

Американський журналіст Такер Карлсон анонсував інтерв’ю Президентом України Володимиром Зеленським.

Служба безпеки затримала двох шпигунів ФСБ РФ, які під виглядом пари наречених шпигували за морською охороною Одещини й коригували російські удари по військовій інфраструктурі Сил оборони.

У комуні Медон-ла-Форе на південний захід від Парижа невідомі напали на чотирьох людей, зокрема представницю уряду Франції. Нападу зазнала Пріска Тевено і три її помічники. 

4 липня в Україні щорічно відзначається День Національної поліції згідно з указом Президента України від 4 квітня 2018 року.

Уночі 4 липня російські окупанти атакували критичний об’єкт у Чернігівській області.