На Одещині затримали фуру, яка везла до Молдови 41 чоловіка

Джерело: ДПСУ

Прикордонники Одеської області напередодні затримали вантажівку, у причепі якої виявили 41 чоловіка, що намагалися дістатися до кордону з Молдовою.

“Охоронці державного кордону зупинили вантажівку марки “Рено” неподалік населеного пункту Новосільське Ренійської громади. Як і очікувалось, водій, мешканець Болградського району, замість зерна в причепі перевозив до кордону 41 чоловіка віком від 18-60 років”, – йдеться в повідомленні.

За даними прикордонників, “туристами” виявились жителі Київщини, Одещини, Луганщини, Донеччини, Запоріжжя, Херсонщини, Харківщини, Кіровоградщини, Чернігівщини, Житомирщини, Черкащини та Волині.

Фото: ДПСУ

За ознаками злочину, передбаченого ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), стосовно двох фігурантів направлено повідомлення до Національної поліції. Щодо інших порушників прикордонники склали протоколи за ст. 204-1 КУпАП (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України).

Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, знищуючи особовий склад та техніку загарбників.

Сьогодні, 28 червня, російські загарбники керованими авіабомбами атакували Циркуни Харківської області. Є постраждалі.

Від початку доби ворог продовжує нарощувати темпи наступальних дій на фронті. Станом на 16:00 в п’ятницю, 28 червня, кількість бойових зіткнень зросла до 102. 

Місяць гордості (або прайд-місяць) добігає завершення – перший з моменту повномасштабного вторгнення. Це одна з…

23 червня на пляж Учкуївка у тимчасово окупованому Криму впали уламки ракети. Окупаційна влада заявила про чотирьох загиблих осіб, та понад 150 поранених. Спершу Росія заявила, що збила українську ракету ATACMS. Однак, згодом Москва відмовилася від цієї версії та звинуватила Київ у “навмисній атаці” на пляж.