Коаліцію з навчання українських пілотів на F-16 офіційно сформовано, до неї увійшли 11 країн – Резніков

 

Джерело: Олексій Резніков у Twitter.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що коаліцію з навчання українських пілотів на винищувачах F-16 офіційно сформовано

“Офіційно: сформовано коаліцію для підготовки пілотів ВПС України на F-16! Сьогодні 11 держав-партнерів і Україна підписали меморандум з визначенням умов. Я особливо вдячний Данії та Нідерландам за їхнє видатне лідерство в цьому процесі”, – зазначив очільник Міноборони України.

Відтак, українські пілоти, техніки та допоміжний персонал візьмуть участь у навчальній програмі. Також є можливість включення в програму інших типів винищувачів.

За словами міністра, коаліція готова розглянути інші способи надання повнофункціональних можливостей F-16.

Рятувальники завершили розбирати завали багатоповерхівки у Дніпрі, яку ворог потрощив понад тиждень тому.

Міністерство оборони повернуло Збройним силам України тисячі одиниць техніки. У відомстві зазначили, що “активно працюють над забезпеченням ЗСУ необхідними ресурсами”.

Окупація – термін, який став зрозумілішим для значної кількості українців у 2022 році. Вона може…

Під час матчу Євро-2024 Португалія-Франція французькі вболівальники вийшли з антиукраїнським плакатом про авіацію України.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 5 липня, на фронті відбулося 119 бойових зіткнень. Найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку. Також ворог активний на Лиманському і Торецькому напрямках.