В Ізраїлі розпустили військовий кабінет

Джерело: The Times of IsraelThe Jerusalem Post

16 червня за результатами зустрічі з членами кабінету політичної безпеки прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оголосив про розпуск військового кабінету. Рішення ухвалили після відставки міністра Бені Ганца.

Слідом за Ганцом тимчасовий уряд покинули ексначальник генштабу Армії оборони Ізраїлю Гаді Айзенкот і депутат кнесету Хілі Троппер.

“Кабінет був створений за угодою з Ганцем, на його прохання. Щойно Ганц пішов, необхідність у кабінеті відпала”, — заявив Нетаньяху.

Ганц і Айзенкот заявили, що Нетаньягу не зміг сформувати стратегію війни в Секторі Гази, тому і вийшли з уряду.

Військовий кабінет створили 7 жовтня 2023 року, коли бойовики ХАМАС з території Сектора Гази завдали ракетного обстрілу по Ізраїлю. У кабінеті ухвалювали рішення, пов’язані із війною проти ХАМАС, але тепер їх ухвалюватиме військово-політичний кабінет.

Вірменія та Сполучені Штати проведуть спільні військові навчання у Вірменії 15-24 липня. Навчання Eagle Partner-2024 передбачають операції зі стабілізації відносин між сторонами, що конфліктують, при виконанні миротворчих завдань.

План депортації до Руанди “мертвий і похований”, заявив Кір Стармер на своїй першій пресконференції на посаді прем’єр-міністра Великої Британії.

Станом на 6 липня Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, ліквідовуючи особовий склад армії РФ та знищуючи техніку противника.

Активізація бойових зіткнень у кінці червня пов’язана з початком боїв за Торецьк та Нью-Йорк.

Донька звільненої з російського полону мистецтвознавиці Олени Пех з Донеччини поділилася емоціями після першої за шість років зустрічі з мамою.