На військовому полігоні у Чехії стався вибух: є поранені

Джерело: Армія Чеської Республіки у X (Twitter)

17 червня на одному з військових полігонів у Чехії стався вибух невстановлених боєприпасів. Внаслідок цього постраждали люди.

“Ми маємо справу з серйозною подією в районі військового округу Лібави, де вибухнув поки що невстановлений боєприпас. На жаль, на місці події є постраждалі”, — йдеться в повідомленні.

Для надання допомоги потерпілим залучили рятувальний вертоліт.

Інцидент розслідує військова поліція Чехії.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення Росія вчинила в Україні понад 4 700 екологічних злочинів на загальну суму $64 млрд. Зокрема близько 142 тис. км² вважаються потенційно замінованими.

Під час розмови з американським письменником та журналістом Марком Тіссеном кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що можлива угода щодо завершення війни між Україною та РФ “буде справедливою”.

Міжнародна збройова компанія BAE System має намір ремонтувати, а згодом і виготовляти причіпні артилерійські установки M777 в Україні.

У Львові повідомили про загибель ще однієї людини від поранень, отриманих під час ракетної атаки 4 вересня.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділило понад 1 мільярд доларів Україні. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку енергосистеми країни і на гуманітарну допомогу.