У Дніпрі затримано групу зловмисників, які готували підпали військових автівок

Джерело: Служба безпеки України

У Дніпрі затримано групу молодиків, які за вказівкою російських спецслужб готували підпали автівок українських військовослужбовців ТЦК.

Для підпалів зловмисники планували використовувати саморобні запалювальні вироби, відомі як “коктейлі Молотова”.

Для виявлення необхідних автівок, затримані об’їжджали територію міста Дніпро, де намагались виявити паркінги, на яких військовослужбовці залишають свої автомобілі.

Отримані координати та цілі на підпал зловмисники мали погодити зі своїм російським куратором.

За даними слідства, фігуранти все ж підпалилии один із автомобілів.

Однак, завдяки оперативному реагуванню СБУ і Національної поліції, подальші ворожі плани було зірвано.

Загалом затримано чотирьох осіб, двом з яких – по 17 років. Усі затримані –мешканці Дніпра.

Ворог вийшов на фігурантів в одному Telegram-каналів, де затримані шукали легкого заробітку.

За підпал однієї автівки росіяни пропонували 3000 доларів. Для маскування транзакцій гроші мали зайти на банківську картку, оформлену на підставну особу.

Крім того, ще одним ворожим завданням було поширення на міських будівлях написів, що дискредитують співробітників ТЦК.

У такі способи окупанти намагалися створити “медійну картинку” для російських ЗМІ про наявність антиукраїнського підпілля на Дніпропетровщині.

Під час обшуків у затриманих вилучено мобільні телефони, складові саморобної запалювальної суміші та банківську картку, куди надходили російські гроші.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна).

Зловмисники перебувають під вартою. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації їхніх злочинних дій.

Студентка Українського Католицького Університету Юлія Лисак отримала стипендію Фонду Порошенка імені Героя України Тараса “Хамера” Бобанича. Річну стипендію ініціювали батьки Тараса Бобанича та керівництво УКУ, а Фонд Порошенка підтримав цю ідею.

В різні періоди російсько-української війни в медійному просторі з’являються теми, які звертають увагу на проблеми…

Міністерство оборони Білорусі заявляє, що Україна стягує війська до кордону, мінує території та будує загородження. Кажуть ситуація “непроста”, але “провокацій” поки що немає.

Заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський розповів, що російські окупанти продовжують викрадати тварин з”Асканії-Нової” і вивозити їх до Росії та окупованого Криму.

Російські війська обстріляли Лиманську та Торецьку громади в Донецькій області. Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомив, що внаслідок ударів загинули три людини, а ще чотири отримали поранення.