Держсекретар США: «Думаю, ми ще не побачили останню главу у драмі Путін-Пригожин»

Джерело: CNN

11 липня Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що він не вірить у завершення подій, пов’язаних з головою ПВК “Вагнер” Євгеном Пригожиним.

Я не думаю, що ми бачили останню главу цієї драми, — зазначив Блінкен. — Це був прямий виклик владі Путіна, прямий виклик основним засадам війни, які він виклав. І я не думаю, що ми бачили це востаннє.

Американський дипломат повторив, що заколот є внутрішньою справою Росії, але назвав повстання Пригожина “справді надзвичайною подією”.

16 місяців тому Росія була на порозі Києва, столиці України. І ось, буквально пару тижнів тому, найманці, створені самим Путіним, були на порозі Москви, – зазначив він.

Раніше у WP зазначили, що очільнику ПВК “Вагнера” Євгенію Пригожину, рейтинг популярності якого різко зріс перед його короткочасним повстанням, загрожує політичне знищення – сучасний еквівалент того, як радянський лідер Йосип Сталін очищав ворогів з офіційних фотографій.

Тоді як в ISW переконані, що рішення президента Росії Володимира Путіна відтермінувати покарання ПВК “Вагнер” за нещодавню спробу заколоту ставить його самого та його підлеглих у незручне становище.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.