«Атмосфера у ВР»: Безугла «влізла» у кадр під час виступу в Раді і принесла прапорець РФ

Джерело: Букви

Під час знімання виступу у Верховній Раді в кадр декілька разів “влізла” нардепка Мар’яна Безугла, підстрибуючи та усміхаючись. 

У коментарях до відео люди почали жартувати з нардепки, й один користувач зауважив, що “ця людина ухвалює закони”.

Також під час виступу нардепа від ОПЗЖ Анатолія Бурмича Безугла поставила на трибуну ВР російський прапорець, через що партія вимагає від регламентного комітету покарати нардепку за рекламу символіки ворога.

Зауважимо, що, згідно з декларацією Мар’яни Безуглої, за минулий рік нардепка отримала 655 702 грн заробітної плати та 734 160 грн компенсації витрат, пов’язаних із виконанням депутатських повноважень. 

Нагадаємо, що раніше Безугла була очільницею тимчасової слідчої комісії Верховної Ради у справі “вагнерівців”, а також неодноразово робила скандальні заяви.

Наприклад заявила, що вважає виплати військовослужбовцям надмірними й додала, що “цінності не в грошах”; звинуватила Петра Порошенка в підкупі колишньої депутатки Бундестагу Віоли фон Крамон, а музиканта та оборонця Андрія Антоненка – у вбивстві білоруського журналіста Павла Шеремета.

В березні Безугла зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт, в якому пропонується ув’язнювати українців за спілкування з іноземними чиновниками, пізніше назвала законопроєкт “жартом”, а після критики видалила допис й написала новий.

Зокрема, нардепка неодноразово висловлювала претензії до тодішнього Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Вона висловлювала сумнів щодо того, чи може він під час війни писати дисертацію. Пізніше звинуватила його у “замовній статті” у виданні The Economist.

Згодом Безугла поскаржилась, що у Залужного начебто немає військово плану на 2024 рік, у зв’язку із чим вона закликала Головнокомандувача ЗСУ піти у відставку. У соцмережах одразу відреагували на допис нардепки, зауваживши, що вона регулярно провокує скандали, направлені проти ЗСУ, чим підриває морально-психологічний стан українських військових.

Після призначення Олександра Сирського Головнокомандувачем ЗСУ Безугла висловила претензії й до нього. Зокрема звинуватила його в призначенні некомпетентних генералів.

Зауважимо, народні депутати зі “Слуги народу” вимагали виключити Марʼяну Безуглу з фракції після її претензій до військового керівництва України та заяв про “відставку” тоді ще Головнокомандувача ЗСУ, генерала Валерія Залужного.

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт. 

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. 

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.