На Харківщині внаслідок російського авіаудару загинула жінка

Джерело: пресслужба ДСНС

19 червня російські війська обстріляли с. Вільхівка на Харківщині, а також заклад дитячого відпочинку у Харкові.

У ДСНС повідомили, що у Вільхівці вороже влучання прийшлося по приватному подвір’ї, внаслідок чого загинула 49-річна жінка та постраждав 60-річний чоловік. Виникла пожежа приватного будинку, яку рятувальники ліквідували.

Тоді як у Харкові обійшлося без загорання, постраждала жінка 1976 р.н.

Раніше ми повідомляли, що російські війська щомісяця скидають на українські населені пункти більш як 3000 керованих авіаційних бомб.

Росія використовує на місяць 3200–3500 КАБів – це керовані авіаційні бомби – виключно по цивільному населенню, цивільній інфраструктурі, – зауважив Зеленський.

За його словами, у такий спосіб ворог прагне змусити українців боятись і втікати зі своїх домівок, аби війська РФ згодом мали змогу окупувати ці населені пункти.

І це головна мета. Те саме робив Гітлер – килимове бомбардування. Все те саме, як за однією методичкою, – сказав Зеленський.

  • У селі Родичі Харківської області у 7-річної дитини в руках вибухнула російська міна.
  • На ділянці від Райгородки до Нововодяного російські війська сконцентрували до десяти тисяч особового складу та близько 450 одиниць військової техніки, зокрема 200 артсистем. Аналітики припускають, що ворог планує повторити минулорічний наступ на Борову.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що нині найважча ситуація на фронті спостерігається на Донеччині. Глава держави повідомив це за результатами доповіді головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського.

Згідно з даними The Wall Street Journal, НАТО планує розмістити високопоставленого посадовця в Києві в рамках нових заходів, спрямованих на посилення довгострокової підтримки України.

Станом на ранок 2 липня в Чорному та Середземному морях російські окупанти утримують на бойовому чергуванні три носії крилатих ракет “Калібр”, загальним залпом до 24 ракет.

Станом на 08:00 у вівторок, 2 липня, протягом минулої доби по всій лінії фронту відбулось 189 бойових зіткнень.

Протягом доби, 1 липня, ЗС РФ зазнали втрат серед особового складу у кількості близько 1280 військових. За понад два роки великої війни втрати в живій силі російської армії наразі становлять 545 090 осіб.

2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибуде до Києва. У межах візиту він проведе зустріч з президентом Володимиром Зеленським. Як стверджують The Guardian та Financial Times, офіційних заяв про візит поки немає від жодної зі сторін.