Велика Британія надасть Україні боєприпаси, транспортні засоби та $65 млн на ремонт техніки

Джерело: Reuters

Уряд Великої Британії заявив у вівторок, 11 липня, що надасть Україні понад 70 бойових машин і машин матеріально-технічного забезпечення, тисячі боєприпасів для танків Challenger 2, а також пакет допомоги в розмірі 64,7 мільйона доларів для ремонту техніки.

Британія також зазначила, що очікується, що всі члени “Великої сімки” — Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія та Сполучені Штати — підпишуть у середу, 12 липня, нову рамкову угоду, яка передбачатиме довгострокові двосторонні зобов’язання щодо безпеки для України. 

“Підтримка прогресу України на шляху до членства в НАТО в поєднанні з формальними, багатосторонніми та двосторонніми угодами та переважною підтримкою членів НАТО надішле сильний сигнал президенту Путіну та поверне мир в Європу”, — заявив прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак.

Разом із пакетом підтримки Британія також запустить проєкт через НАТО зі створення медичного реабілітаційного центру для українських військових, фінансування якого надходитиме через Комплексний пакет допомоги НАТО для України.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт.