Японія ввела торгові обмеження щодо китайських компаній через їх підтримку Росії

Джерело: Reuters

Японія, у межах нового пакету санкцій, запровадила торгові обмеження щодо китайських компаній, які підтримують РФ у війні проти України.

Наголошується, що це вперше, коли Японія вводить санкції проти китайських компаній через російську агресію в Україні.

Нові санкції, за повідомленням МЗС Японії, також запроваджені і проти компаній з Індії, Казахстану та Узбекистану.

Серед компаній, проти яких ввели обмеження, компанія Asia Pacific Links Ltd з Гонконгу, яка постачала мікрочіпи для російських дронів, та китайська компанія Yilufa Electronics Limited.

Відтак, після запровадження санкцій, японські компанії не зможуть експортувати свої товари до компаній, проти яких ввели обмеження.

За даними ЗМІ, після вбивства лідера ліванської Хезболли Хасана Насралли, верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї переїхав до безпечного місця в Ірані.

Тайський фермер Наттапак Кхумкад повідомив, що вбив понад 100 рептилій, які під загрозою зникнення, щоб запобігти їх втечі.

У Сумах продовжує зростати кількість жертв подвійного удару РФ по місцевій лікарні.

Директора одного з навчально-реабілітаційних центрів у Львівській області підозрюють у фізичному, психологічному та сексуальному насильстві щодо дітей.

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомив, що кількість жертв російського удару по будівлі поліції в Кривому Розі 27 вересня зросла до чотирьох.