З початку червня РФ застосувала проти України понад 2400 КАБів – Зеленський

Джерело: Володимир Зеленський/Telegram

Президент України Володимир Зеленський в суботу, 22 червня, заявив, що лише з початку цього місяця Росія застосувала проти України понад 2400 керованих авіаційних бомб (КАБ). Близько 700 з них ворог застосував проти Харківщини.

“Завдаються такі російські удари й по Донеччині, і по інших наших прифронтових та прикордонних регіонах просто щоденно”, – сказав Глава держави.

Він наголосив, що Україна потребує необхідних сил і засобів, щоб знищувати носії цих бомб, зокрема бойову авіацію РФ. 

Президент подякував союзникам за “сильне рішення”, яке допомогло стабілізувати ситуацію в прикордонні Харківщини. Він розповів, що українські війська тепер мають змогу знищувати російські ракетні пускові установки поблизу кордону та скупчення російських окупантів.

“Такі рішення потрібно продовжувати. Значне зниження російського ракетного терору проти Харкова та області доводить, що це абсолютно реально – убезпечити наші міста й наші громади від російських бомб”, – сказав Зеленський.

Він також закликав до прискорення тренування українських пілотів на F-16 та надання Україні додаткових систем ППО.

  • Вдень 22 червня російська армія здійснила щонайменше чотири удари по Харкову керованими авіаційними бомбами (КАБ). Внаслідок цього загинуло три особи, ще 42 поранені, з них дві дитини.
  • Ситуація на Харківщині повністю стабілізована, Сили оборони активно вибивають противника з їхніх позицій. Про це розповів командир Батальйону ударних БпАК “Ахіллес” Юрій Федоренко.

За гроші зібрані в турі Сполученими Штатами Америки команда Ірини Федишин придбала понад 50 автомобілів для українських захисників.

В Україні триває 858-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 542 тисячі осіб.

Українські захисники відновили втрачені позиції поблизу Кремінної Луганської області.

Протягом дня, 29 червня, російські війська здійснили 14 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 94 вибухи.

В Генштабі повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 в суботу, 29 червня. На цей час вже відбулося 117 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку.