Скарлетт Йоханссон сказала, що люди «вразливі» через неправильне використання ШІ

Джерело: Sky News

Голлівудська актриса Скарлетт Йоханссон розповіла, що її конфлікт із компанією зі штучного інтелекту (ШІ) OpenAI показує, наскільки люди “вразливі” до неправильного використання цієї технології.

Фото: AP

Виступаючи під час прем’єри свого нового фільму “Забери мене на місяць”, вона сказала: 

“Ми всі чекаємо і підтримуємо ухвалення законодавства для захисту індивідуальних прав кожного. Це акцентує, наскільки всі вразливі до ШІ й наскільки мало захищені люди – якщо взагалі захищені”,  – сказала вона.

Американський актор Ченнінг Татум, який знімається разом із Йоханссон у фільмі, сказав, що його хвилює вплив штучного інтелекту на життя людей.

Фото: AP

“Стільки людей втратять роботу через штучний інтелект, який може зробити так багато. Я просто не можу повірити, що це навіть не масштабніша історія, ніж зараз”, – сказав він.

Що передувало?

Американська акторка Скарлетт Йоганссон, відома роллю у фільмах Marvel, сказала, що була “шокована” і “розлючена” після того, як OpenAI запустила чат-бот з нібито “страшно схожим” голосом на її власний.

Актриса розповіла, що раніше відмовилася від пропозиції компанії озвучити нового чат-бота, який читатиме текст для користувачів.

Однак компанія запустила нову модель під назвою Sky і коментатори зазначили, що голос чат-бота дуже схожий на голос Йоганссон у фільмі “Вона” 2013 року.

Йоганссон звинуватила компанію та її засновника Сема Альтмана у навмисному копіюванні її голосу.

“Коли я почула опубліковане демо, я була шокована, розлючена і не вірила, що містер Альтман буде шукати голос, який звучить так моторошно схоже на мій. Містер Альтман навіть натякнув, що подібність була навмисною, написавши у Twitter [X] єдине слово “вона” – посилання на фільм, у якому я озвучила систему чату Саманту, яка має інтимні стосунки з людиною”, – сказала вона.

Актриса розповіла, що спочатку до неї звернувся Альтман щодо озвучення нового чат-бота у вересні.

“[Альтман] сказав мені, що, на його думку, озвучивши систему, я зможу подолати прірву між технологічними компаніями і митцями та допомогти споживачам почуватися комфортно з сейсмічними змінами, що стосуються людей і ШІ. Він сказав, що відчуває, що мій голос буде втішати людей”.

Але зрештою вона відхилила пропозицію з особистих причин.

За два дні до випуску чат-бота, за словами актриси, Альтман зв’язався з її агентом, закликаючи Йоганссон переглянути свою первісну відмову співпрацювати з компанією.

В OpenAI наполягають на тому, що голос чат-бота не є “імітацією” голосу актриси.

“Голос Sky не належить Скарлетт Йоханссон, і він ніколи не мав на меті бути схожим на її”, – сказав Альтман.

Однак в компанії заявили, що все ж видалять голос.

Згодом у The Washington Post з посиланням на джерела заявили, що OpenAI не використовувала голос голлівудської акторки Скарлетт Йоганссон для свого чат-бота ChatGPT.

The Washington Post зазначає, що OpenAI не мала наміру створювати клона голосу Скарлетт Йоганссон. Щобільше, акторку, яка озвучила голос Sky, найняли за кілька місяців до того, як OpenAI звернулася до акторки з пропозицією озвучити аудіофункцію для ChatGPT, від якої вона відмовилася.

Ситуація набула розголосу через подібність голосу Sky у ChatGPT на голос Йоганссон. Відповідаючи на суспільний резонанс, OpenAI зупинив використання голосу Sky.

За даними синоптиків у суботу, 5 жовтня, частина країни опиниться у полоні дощів.

На платформі “YouTube” збільшать тривалість YouTube Shorts.

Генеральна прокуратура Росії подала позов проти низки великих енергетичних компаній Shell, про що свідчать судові документи.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

За даними ЗМІ, колишній президент США Барак Обама агітуватиме голосувати за віцепрезидентку США Камалу Гарріс за місяць до виборів.