Південна Корея повідомила про запуск КНДР ракети, яка вибухнула в повітрі

Джерело: Sky News

Військові Південної Кореї сьогодні, 26 червня, повідомили, що, ймовірно, гіперзвукова ракета, запущена Північною Кореєю, вибухнула під час польоту.

За словами Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, ракета була запущена поблизу столиці Пхеньяна. 

Високопоставлені посадовці Південної Кореї, США та Японії провели телефонну розмову та засудили запуск як порушення кількох резолюцій Ради Безпеки ООН і серйозну загрозу миру та стабільності в регіоні і за його межами.

Індійсько-тихоокеанське командування США також виступило із засудженням і закликало Пхеньян утриматися від подальших незаконних і дестабілізаційних дій.

“Хоча ми оцінили, що ця подія не становить безпосередньої загрози персоналу США, території чи нашим союзникам, ми продовжуємо стежити за ситуацією”, — йдеться в заяві.

Останній запуск ракети Північна Корея здійснила 30 травня.

Українським військовим вдалося оточити ворога в районі агрегатного заводу у Вовчанську, де перебувають російські десантники.

1 липня відзначається Міжнародний день анекдоту та жартів, Міжнародний день курячих крилець; в Україні – День державного реєстратора. За церковним календарем вшановують пам’ять святих чудотворців і безсеребреників Косми і Дам’яна.

За даними синоптиків, у понеділок, 1 липня, в деяких областях України очікуються опади у вигляді граду та пориви вітру до 20 м/с.

Воронезька авіабаза Мальшево на півдні РФ у 160 км від кордону з Україною, може бути найважливішою та найбільш вразливою ціллю в Росії. Однак, поки що українські Сили оборони не отримали дозвіл на використання американського озброєння для знищення російських Су-34 на цій авіабазі.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну інформацію на фронті станом на 22:00 30 червня. За добу відбулося 124 бойових зіткнення. Найгарячішим напрямком протягом дня залишався Покровський.