Уряд Німеччини погодився на жорсткіші умови депортації за вихваляння тероризму

Джерело: Reuters

Уряд Німеччини підтримав законопроєкт, який полегшить депортацію осіб, які вихваляють чи пропагують тероризм.

Відповідно до законопроєкту, виправдовування чи вихваляння терористичного злочину – навіть у соцмережах – буде достатньо, аби правоохоронні органи розглянули ймовірність депортації особи.

Відтак іноземці, котрі підтримують терористичні злочини, матимуть великі шанси бути депортованими з Німеччини.

“Ми ухвалюємо жорсткі заходи проти ісламістських та антисемітських злочинів на ґрунті ненависті в Інтернеті”, – сказала очільниця МВС Німеччини Ненсі Фейзер.

У міністерстві наголосили, що уряд робитиме все, аби законопроєкт якнайшвидше ухвалили у нижній палаті парламенту.

Про посилення правил депортації раніше заявляв канцлер Німеччини Олаф Шольц. Це сталось після того, як афганець зарізав поліціянта у Мангеймі.

Тоді Шольц сказав, що уряд працює над тим, аби забезпечити депортацію злочинців та небезпечних мігрантів у їхні країни.

Водночас такий законопроєкт є спірним, адже Німеччина не відправляє людей у країни, де їм може загрожувати смерть.

24 січня авторка контенту Пелумі Нубі, яка виросла в Лондоні, сама вирушила в подорож зі столиці Великої Британії в Лагос, Нігерія, на своїй автівці Peugeot 107.

Кабінет міністрів у Бюджетній декларації на 2025-2027 роки висунув пропозицію щодо відмови від підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. Вони своєю чергою впливають на розміри соціальних виплат.

У Греції влада дозволила роботодавцям з 1 липня запроваджувати шестиденний робочий тиждень.

Сьогодні, 1 липня, Польща запровадила обмеження на пропуск українських вантажних транспортних засобів. Обмеження стосується тих вантажівок, які не мають дозволів на міжнародні вантажні перевезення.

У результаті успішної військової операції розвідники бригади “Рубіж” взяли в полон кілька десятків військових армії Російської Федерації.