У «Резерв+» тепер відображається статус бронювання від мобілізації

Джерело: Катерина Черногоренко у Facebook

До мобільного застосунку “Резерв+” додали відображення статусу бронювання від мобілізації. До додатка вже занесли  340 тисяч записів до реєстру “Оберіг”, сказала заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

“Цифрова команда Міністерства зробила неможливе можливим. Ми цифровізували паперові бронювання. Взяли накази про бронювання у Мінекономіки та занесли 340 000 записів до реєстру “Оберіг”. Щоб актуальна інформація про бронь відображалась в електронних військово-облікових документах наших громадян”, – повідомила вона.

Раніше цього не можна було зробити через людський фактор і помилки при внесенні інформації до реєстру “Оберіг” та затримки з боку ТЦК. Останні не завжди вчасно вносили інформацію щодо броні, що затягувало процес на тижні або місяці.

Читайте також: 1,1 млн чоловіків придатні до призову після того, як оновили дані — речник Міноброни

Щоб побачити статус бронювання, треба оновити застосунок. Для цього справа від документа будуть три крапки, на які треба натиснути, і надалі обрати варіант “оновити документ”. Після цього ви побачите свій актуальний статус.

Якщо бронювання оформлено тільки на папері – статус “Заброньовано” з’явиться в застосунку. У разі, якщо процес бронювання ще триває, його ще немає в застосунку, пізніше він з’явиться у “Резерв+”.

Міноборони вже працює над алгоритмом, аби усі “заброньовані” могли побачити актуальний статус у “Резерв+”. Поки що деякі накази про бронювання не вдалося зацифрувати через відсутність інформації, що ідентифікує конкретну особу.

Зазначимо, що у держзастосунку “Резерв+” нещодавно з’явилося два оновлення — функція виправлення даних та електронний військово-обліковий документ з QR-кодом.

Минулого тижня 57 підрозділів Сил Оборони отримали додаткові 3800 одиниць техніки та спорядження від Благодійного фонду Сергія Притули.

Голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький розповів, що на зростання тривалості відключень упродовж минулих днів вплинули одночасно кілька факторів.

Український блогер Спартак Суббота, який втрапив у скандал через те, що видавав себе за особу з неіснуючим дипломом про медичну освіту, заявив, що не піде воювати і “не допустить” надсилання йому повістки.

2 липня обленерго задіюватимуть три черги відключень одночасно упродовж всієї доби. Причина – значне зростання енергоспоживання через спеку.

Потужні авіабомби, які Росія використала, щоб перетворити українські міста на руїни, також падали на її власну територію, засвідчив секретний внутрішній документ.