Під час матчу Україна — Бельгія фанати розгорнули банер із зображенням Назарія Гринцевича

Джерело: United24.media

Під час гри збірної України проти Бельгії на Євро-2024 вболівальники розгорнули банер із портретом загиблого військовослужбовця Назарія “Грєнки” Гринцевича.

Зображення згенерував штучний інтелект із фотографій 182 полеглих українських військових, які у цивільному житті належали до фанатських рухів українських клубів.

Фото: Reuters

Як зазначається, вінничанин Гринцевич уболівав за місцеву “Ниву”. Свій 19-й день народження зустрів, захищаючи Маріуполь. Назарій провів чотири місяці у російському полоні, а після звільнення знову повернувся на фронт. Разом із побратимами заснував підрозділ, де командував взводом оптичних спостерігачів. Загинув у бою 6 травня 2024 року у віці 21 року.

Фото: Reuters

Мета акції — нагадати світу, що тисячі футбольних фанатів боронять Україну на фронті. Вони могли б уболівати за збірну на трибунах, але натомість захищають країну і віддають за мир у Європі своє життя.

Фото: Reuters

Станом на 22:00 в суботу, 28 вересня, по всій лінії фронту від початку доби відбулося 136 бойових зіткнень. Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. 

Президент України Володимир Зеленський після зустрічі з Дональдом Трампом заявив в інтерв’ю Fox News, що колишній президент підтримуватиме Україну.

Протягом дня, 28 вересня, армія РФ здійснила 62 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 130 вибухів. 

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська.