Росія «працює над великим договором з Іраном»

Джерело: SkyNews

26 червня прессекретарка російського МЗС Марія Захарова заявила, що в РФ розпочали роботу над “великим договором” з Іраном.

Раніше повідомлялося, що Іран поставив Росії балістичні ракети. Іранський режим надав Росії близько 400 ракет вперше після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Постачання містило зокрема багато балістичних ракет малої дальності, здатних вражати цілі на відстані від 300 до 700 км.

Тоді як у січні міністерство закордонних справ Росії заявило, що новий міждержавний договір, який відображає “безпрецедентний підйом” російсько-іранських відносин, перебуває на завершальній стадії узгодження.

Читайте також: Як Іран зближується з Росією на тлі антиамериканізму

Вже 15 березня лідери держав “Великої семірки” (G7) закликали Іран не передавати балістичні ракети Росії для їх використання в Україні, попередивши, що вони вживуть заходів проти Ірану, якщо він це зробить.

24 травня уряди ЄС погодилися внести дев’ять іранських організацій, а також міністра оборони Ірану Мохаммада-Резу Аштіані, до списку санкцій за постачання безпілотників Росії.

Раніше ми повідомляли, що Іран вперше передав Росії новітні авіабомби для ударів по Україні.

1 липня президент Володимир Зеленський провів зустріч з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США, висловивши вдячність зокрема за виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні, водночас акцентувавши на необхідності посилення української ППО.

Відповідно до документа, опублікованого 1 липня, Міжнародний союз електрозв’язку засудив низку інцидентів із втручанням Росії у супутникові системи європейських країн, закликавши припинити глушити GPS-звʼязок.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22.00 1 липня. Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається напруженою, але контрольованою. Від початку доби відбулося 161 бойове зіткнення.

У 2023 році народний депутат Микола Тищенко повідомляв про перевірки різних установ в межах роботи ТСК із вирубки лісів навіть після припинення її діяльності.

В Інституті вивчення війни попередили, що так звана “теорія перемоги” російського президента Володимира Путіна базується на тому, що він “зможе нескінченно прогресувати в Україні”. Аби не стимулюватиме його затягувати війну, Захід має пришвидшивши процес озброєння України.