В ISW прокоментували ймовірність відправки інженерних бригад КНДР до окупованого Донецька

Джерело: Інститут вивчення війни

Аналітики ISW прокоментували повідомлення про те, що КНДР може відправити свої інженерні бригади до тимчасово окупованого Донецька та як це вплине на хід російсько-української війни.

Про те, що Північна Корея готується відправити інженерні бригади до ТО Донеччини повідомили на телебаченні Південної Кореї з посиланням на представника уряду країни.

За їх повідомленням, вже у липні КНДР може відправити великомасштабні інженерні сили в окуповану частину Донецької області для відновлення інфраструктури.

За підрахунками, КНДР має 10 таких бригад. Якщо три або чотири з них відправлять на окуповані території України, то вони зароблятимуть до 115 млн доларів щорічно.

Окрім цього, напередодні у Пентагоні вислови занепокоєння тим, що КНДР може залучити своїх військових до війни проти України.

Аналітики ISW зауважили, що поки не спостерігали повідомлень, які б свідчили про ймовірність залучення військ КНДР до російсько-української війни. Водночас якщо Північна Корея відправить на ТО Донеччини інженерів, це вивільнить частину російських військових, яких можуть використати для операцій на лінії фронту.

Також це допоможе РФ розширити військову інфраструктуру та зміцнити оборонні укріплення на окупованій частині України.

  • Відповідно до повного тексту договору, який підписали Володимир Путін і Кім Чен Ин, Північна Корея та Росія погодилися надати негайну військову допомогу в разі вторгнення чи збройної агресії проти однієї з країн.

1 липня президент Володимир Зеленський провів зустріч з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США, висловивши вдячність зокрема за виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні, водночас акцентувавши на необхідності посилення української ППО.

Відповідно до документа, опублікованого 1 липня, Міжнародний союз електрозв’язку засудив низку інцидентів із втручанням Росії у супутникові системи європейських країн, закликавши припинити глушити GPS-звʼязок.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22.00 1 липня. Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається напруженою, але контрольованою. Від початку доби відбулося 161 бойове зіткнення.

У 2023 році народний депутат Микола Тищенко повідомляв про перевірки різних установ в межах роботи ТСК із вирубки лісів навіть після припинення її діяльності.

В Інституті вивчення війни попередили, що так звана “теорія перемоги” російського президента Володимира Путіна базується на тому, що він “зможе нескінченно прогресувати в Україні”. Аби не стимулюватиме його затягувати війну, Захід має пришвидшивши процес озброєння України.