Білл Гейтс вважає, що штучний інтелект полегшить боротьбу зі зміною клімату

Джерело: Sky News 

Співзасновник Microsoft Білл Гейтс висловив думку, що штучний інтелект полегшить боротьбу зі зміною клімату. Він застеріг, що ШІ мають використовувати виключно люди з добрими намірами.

Гейтс вважає, що ШІ досі відігравав скромну роль у боротьбі зі зміною клімату. Проте технології зможуть значно спростити процес інновацій у цій сфері.

“ШІ допомагає нам моделювати речі в науці: краще розуміти матеріали, каталізатори та те, як виготовляти білки. Штучний інтелект у кожній сфері діяльності прискорюватиме інновації, чи то в медицині, чи в репетиторстві, освіті. З кліматичними (змінами, – ред.) деякі складні речі, такі як моделювання енергії термоядерного синтезу — слава богу, ШІ зробить це набагато легшим”, — сказав Гейтс.

Він попередив, що від штучного інтелекту є небезпека у використанні для кібератак і політичного втручання. Тому треба переконатися, що його “використовують переважно люди з добрими намірами”.

Стосовно створення дипфейків Гейтс казав, що треба маркувати такі матеріали як неавтентичні. Співзасновник Microsoft закликав до розробки законів, що передбачатимуть покарання за обман людей за допомогою ШІ.

1 липня збірна Португалії з футболу вийшла у чвертьфінал Євро-2024, обігравши команду Словенії у серії пенальті.

1 липня президент Володимир Зеленський провів зустріч з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США, висловивши вдячність зокрема за виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні, водночас акцентувавши на необхідності посилення української ППО.

Відповідно до документа, опублікованого 1 липня, Міжнародний союз електрозв’язку засудив низку інцидентів із втручанням Росії у супутникові системи європейських країн, закликавши припинити глушити GPS-звʼязок.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22.00 1 липня. Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається напруженою, але контрольованою. Від початку доби відбулося 161 бойове зіткнення.

У 2023 році народний депутат Микола Тищенко повідомляв про перевірки різних установ в межах роботи ТСК із вирубки лісів навіть після припинення її діяльності.