Харківська меблева компанія поповнила бюджет РФ на 140 млн рублів – СБУ

Джерело: пресслужба СБУ

Служба безпеки України викрила меблеву компанію у Харкові, котра під час повномасштабної війни працювала з державними компаніями РФ. Лише протягом 2022-2023 років зловмисники поповнили бюджет РФ на 140 млн рублів. Кошти держава-агресорка отримала як податки і збори.

Згідно з матеріалами справи, фігуранти вели бізнес із московськими компаніями, які співпрацюють з державними установами РФ. Зокрема мовиться про підсанкційні ПАТ “Сбєрбанк” і АТ “Тінькофф”. Також однією з клієнтів установи була російська корпорація “Ростелеком”, яка забезпечує зв’язком війська РФ.

Протягом 2022-2023 років зловмисники сплатили у бюджет РФ на 140 млн рублів податків і зборів.

Для незаконної торгівлі керівники харківського підприємства задіяли мережу підконтрольних їм комерційних структур на території РФ та Близького Сходу. Аби замаскувати злочинні дії, вони встановили частину своїх виробничих потужностей на підконтрольне підприємство за кордоном.

Чотирьом затриманим фігурантам справи повідомлено про підозру за ст. 111-2 ККУ (пособництво державі-агресору). Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нині вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Слідчі дії жодним чином не впливають на роботу виробничих потужностей підприємства в Україні і стосуються лише незаконних дій окремих посадовців компанії, — зауважили у повідомленні.

Протягом доби, 1 липня, ЗС РФ зазнали втрат серед особового складу у кількості близько 1280 військових. За понад два роки великої війни втрати в живій силі російської армії наразі становлять 545 090 осіб.

2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибуде до Києва. У межах візиту він проведе зустріч з президентом Володимиром Зеленським. Як стверджують The Guardian та Financial Times, офіційних заяв про візит поки немає від жодної зі сторін.

Нідерланди дозволили експорт в Україну 24 винищувачів F-16 та семи авіадвигунів до них. Згідно з ліценцією від міністерки зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів, перший літак має надійти “незабаром”.

1 липня президент Володимир Зеленський провів зустріч з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США, висловивши вдячність зокрема за виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні, водночас акцентувавши на необхідності посилення української ППО.

Відповідно до документа, опублікованого 1 липня, Міжнародний союз електрозв’язку засудив низку інцидентів із втручанням Росії у супутникові системи європейських країн, закликавши припинити глушити GPS-звʼязок.