Чотири людини загинули, 12 поранені – наслідки обстрілу Херсонщини

Джерело: Херсонська ОВА/Telegram

На Херсонщині за минулу добу і вранці 29 червня через російські обстріли загинули четверо людей, 12 отримали поранення, повідомила обласна військова адміністрація. Під обстрілами опинилися 23 населені пункти області.

За минулу добу через російську агресію 4 людини загинули, ще 10 – дістали поранення.

“Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено багатоповерхівку і 22 приватні будинки. Зафіксовано влучання в магазини і газопровід. Внаслідок обстрілів пошкоджені приватні автівки, а також службове авто рятувальників”, – йдеться в повідомленні.

Зранку 29 червня російські військові продовжують обстрілювати населені пункти Херсонщини. Двоє цивільних отримали поранення.

“Внаслідок атаки у селі Наддніпрянське постраждали двоє місцевих жителів. У 57-річної жінки діагностували вибухову і черепно-мозкову травми, підшкірну гематому тім’яної області. Медики надали потерпілій допомогу на місці, від госпіталізації вона відмовилася. Із забійною травмою голови до лікарні шпиталізували 41-річного чоловіка. Нині йому надають необхідну допомогу”, –  повідомили в ОВА.

  • Станом на ранок у Дніпрі продовжується пошуково-рятувальна операція у пошкодженій ракетним ударом РФ багатоповерхівці.
  • Протягом дня, 28 червня, російські війська здійснили 36 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, зафіксовано 131 вибух.
  • Російські війська скинули авіаційні бомби на селище Нью-Йорк у Донецькій області. Внаслідок атаки – четверо загиблих, а троє цивільних, включно з 8-річною дівчинкою, зазнали поранень.

На країни Карибського басейну й Латинської Америки обрушився ураган “Брил”, внаслідок чого щонайменше шестеро людей загинули та декілька зникли безвісти.

В результаті авіаудару російських військ по Харкову постраждали шестеро людей, серед них є 8-річний хлопчик, повідомив Олег Синєгубов, голова обласної військової адміністрації.

3 липня рада Федерації та держдума РФ ухвалили заяву про припинення участі своєї делегації у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Раніше голова держдуми РФ В’ячеслав Володін відповідальність за це рішення поклав на “Вашингтон та Брюссель” через те, що в РФ, мовляв, “не дають висловити свою позицію”.

У червні Україна імпортувала 858 300 МВт-год електроенергії, що на 91% більше порівняно з попереднім місяцем, згідно з даними моніторингу ExPro Electricity.

Угода з РФ можлива лише про припинення вогню, про тимчасове перемир’я. Повноцінний мир з Росією неможливий (принаймні з цим режимом). Таку думку висловив український публіцист, письменник і журналіст Віталій Портников.