Зеленський зустрівся з президентом Європейської Ради: обговорили членство України в ЄС

Джерело: Володимир Зеленський у Telegram.

Сьогодні, 12 липня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем. Під час зустрічі сторони обговорили питання щодо початку переговорів про членство України в ЄС до кінця цього року.

“Хороша розмова з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем. Головне, що обговорювали, – нашу можливість відкрити вже в кінці цього року переговори щодо членства в Євросоюзі. Дякую за підтримку!”, – написав президент України.

Нагадаємо, що у червні минулого року Європейська комісія рекомендувала надати Україні статус країни-кандидата на вступ до Європейського Союзу.

“Україна чітко продемонструвала прагнення та рішучість відповідати європейським цінностям та стандартам”, – заявила Урсула фон дер Ляєн.

Президентка Єврокомісії наголосила, що Україна вже запровадила близько 70% європейських норм, стандартів та правил. Проте Україні все ще потрібно зробити важливу роботу, зокрема у сферах верховенства права, контролю над олігархами, боротьбі з корупцією та у дотриманні основоположних правил.

Окрім цього, Єврокомісія оголосила план дій, який повинна виконати Україна для початку перемовин щодо вступу в Європейський Союз.

 

Служба порятунку ведмедів Аппалачі (ABR), розташована неподалік від національного парку Грейт-Смокі-Маунтінс у штаті Теннессі (США), виявила вбитого чорного ведмедя, який намагався поїсти млинців на узбіччі дороги.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Представник охорони здоров’я Канади повідомив, що дитина померла від сказу після того, як прокинулася через кажана у своїй спальні.

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.