Наслідки влучання у Харкові: один загиблий та восьмеро поранених

Джерело: Ігор Терехов/Telegram

Надвечір 30 червня російські війська завдали удару по центру Харкова. Внаслідок влучання у цивільне підприємство повідомляють про загиблого, також постраждало восьмеро осіб, серед яких немовля.

Влучання КАБу майже центрі міста. У цивільне підприємство. На місці пожежа. Є поранені. Вже маємо інформацію про одного загиблого, на превеликий жаль. Немовля восьми місяців та пʼятеро дорослих постраждали внаслідок терористичного удару по Харкову. Горять 7 машин постраждалого підприємства, – зазначив Терехов.

Наразі триває обстеження місця прильоту.

Зауважимо, нещодавно росіяни вперше застосували по Харкову ФАБ-500 з модулем планерування та корекції, повідомив керівник Харківської облпрокуратури Олександр Фільчаков.

Президент Володимир Зеленський у суботу, 22 червня, заявив, що лише з початку цього місяця Росія застосувала проти України понад 2400 керованих авіаційних бомб (КАБ). Близько 700 з них ворог застосував проти Харківщини.

Він наголосив, що Україна потребує необхідних сил і засобів, щоб знищувати носії цих бомб, зокрема бойову авіацію РФ.

Довідка. Керована авіаційна бомба — один з видів авіаційних боєприпасів, авіаційна бомба, оснащена для підвищення влучності влучання в ціль аеродинамічними поверхнями та системою наведення. Створення керованих авіаційних бомб призвело до ретроактивного перейменування старих авіаційних бомб на некеровані або “тупі” бомби.

23 жовтня Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду з Харковом на 25 мільйонів євро кредитних ресурсів та 10 мільйонів євро безповоротного гранту.

Станом на 23 жовтня, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, в Україні постраждало більше ніж 2230 дітей.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 23 жовтня. З початку доби відбулося 132 бойових зіткнення.

23 жовтня Рада Європейського Союзу остаточно схвалила виділення Україні кредиту у 35 мільярдів євро коштом відсотків від заморожених російських активів.

На ярмарку оборонної промисловості Saha Expo, що триває у Туреччині, компанія Baykar підписала договір про співпрацю з Україною.