Місцями град та шквали до 20 м/с: прогноз погоди на 1 липня

Джерело: Укргідрометцентр

За даними синоптиків, у понеділок, 1 липня, в деяких областях України очікуються опади у вигляді граду та пориви вітру до 20 м/с.

У західних областях хмарно з проясненнями, вночі без опадів, вдень помірні короткочасні дощі, грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с, у Волинській, Львівській та Закарпатській областях значні дощі; на решті території невелика хмарність, без опадів.

Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с.

Температура вночі 17-22°; вдень 29-34°, на півдні та сході країни місцями сильна спека 35-37°.

У Києві сьогодні невелика хмарність, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура по області вночі 17-22°, вдень 29-34°. У столиці вночі 19-21°, вдень 31-33°.

Вночі 5 липня РФ атакували безпілотники. Вибухи було чутно у Ростові-на-Дону та Приморсько-Ахтарську. Місцева влада звинуватила в атаці Україну та повідомила про жертви.

У Великій Британії оголосили результати парламентських виборів. Перемогу вперше за понад десять років здобула Лейбористська партія. Відтак новим прем’єром Сполученого Королівства стане її лідер Кейр Стармер.

Вночі 5 липня російські окупаційні війська випустили по Україні понад три десятки ударних безпілотників. Всі були збиті.

В Україні триває 863-тя доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 548 тисяч осіб.

5 липня відзначають День бікіні. Християни сьогодні вшановують преподобного Атанасія Атонського.