Південна Корея провела навчання зі стрільби біля кордону з КНДР вперше за шість років

Джерело: Yonhap News Agency.

Вперше за шість років Південна Корея провела військові навчання зі стрільби на полігонах неподалік від кордону з Північною Кореєю. Їх припинили у 2018 році в межах угод про зменшення напруженості між країнами.

У провінціях Кенгідо та Канвондо провели навчання з артилерійської стрільби. Надалі за ними задіяли самохідні артилерійські установки K-9.

Представники армії заявили, що ці навчання мають на меті підвищення готовності артилерії та здатності швидко реагувати на будь-які провокації від Північної Кореї.

Південна Корея планує продовжувати регулярно проводити артилерійські навчання та тренування маневрених військових частин у прикордонних районах і надалі.

Північна Корея 4 червня оголосила про повне припинення виконання угоди про зменшення напруженості після інциденту з запуском куль зі сміттям.

Також 26 червня морська піхота Південної Кореї вперше за сім років провела повномасштабні навчання з бойовою стрільбою на островах у Жовтому морі біля західного кордону з Північною Кореєю.

  • Північна Корея розкритикувала спільні військові навчання Південної Кореї, Японії та Сполучених Штатів, проведені цього місяця, заявивши, що такі маневри свідчать про переростання відносин між трьома країнами в “азійську версію НАТО”.
  • Нещодавно Південна Корея оголосила, що перегляне можливість надання зброї Україні на знак протесту проти договору про взаємну оборону, підписаного між північнокорейським лідером Кім Чен Ином і главою Росії Володимиром Путіним.
  • Північна Корея та Росія підписали договір, в якому погодилися надати негайну військову допомогу одна одній в разі вторгнення чи збройної агресії.
  • Військові Південної Кореї 26 червня повідомили, що, ймовірно, гіперзвукова ракета, запущена Північною Кореєю, вибухнула під час польоту.

6 липня президент Володимир Зеленський поінформував, що лише за цей тиждень російські війська скинули на територію України понад 600 керованих авіаційних бомб. 

6 липня збірна Нідерландів у вирішальному поєдинку обіграла команду Туреччини, ставши четвертим півфіналістом чемпіонату Європи-2024, приєднавшись до Англії, Франції та Іспанії.

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.

Вірменія та Сполучені Штати проведуть спільні військові навчання у Вірменії 15-24 липня. Навчання Eagle Partner-2024 передбачають операції зі стабілізації відносин між сторонами, що конфліктують, при виконанні миротворчих завдань.