На саміті НАТО Україні відмовлять у членстві в Альянсі через корумпованість – The Telegraph

Джерело: The Telegraph

За даними ЗМІ, на саміті НАТО у Вашингтоні Україні відмовлять у швидкому вступі до Альянсу, посилаючись на велику корумпованість всередині країни.

За словами одного з посадовців Держдепу США, який говорив на умовах анонімності, Альянс вимагатиме від України “додаткових кроків” для прогресу у перемовинах про вступ.

Свою позицію члени НАТО викладуть у спільному комюніке, яке підпишуть 9 липня на саміті.

За словами посадовця, за понад два роки Україн провела чимало реформ і члени НАТО готові похвалити Київ за це, проте є речі, які необхідно обговорити.

“Ми хочемо поговорити про додаткові кроки, які потрібно ухвалити, насамперед у сфері боротьби з корупцією. Це пріоритет для багатьох з нас, тих, хто сидить за столом”, – пояснив він.

Відтак на саміті Президенту України Володимиру Зеленському, наймовірніше, знову пообіцяють “добре освітлений шлях” до членства у НАТО – термін, якого дотримуються США – хоча союзники вимагають, аби у новому комюніке Україні пообіцяли, що її членство в Альянсі “незворотнє”.

8 липня українська тенісистка Еліна Світоліна вшанувала загиблих внаслідок чергового масованого ракетного удару по Україні. Спортсменка вдягла чорну стрічку на Вімблдоні.

У приватному пологовому будинку “ISIDA” у Києві попередньо загинуло семеро людей. Внаслідок російської атаки пошкоджено будівлю медзакладу. 

Міжнародний валютний фонд (МВФ) планує обговорити зниження комісії для своїх найбільших позичальників, включаючи Україну. Це питання розглянуть після того, як деякі країни висловили занепокоєння через зростання витрат, спричинених вищими відсотковими ставками.

У Києві станом на 15:46 кількість загиблих зросла до 20 осіб. Ще 61 людина зазнала поранень. 

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск підписали у Варшаві угоду про гарантії безпеки.