Україна отримала $2,2 млрд від МВФ, – Шмигаль

Джерело: Денис Шмигаль/Telegram

Прем’єр-міністр України в середу, 3 липня, повідомив, що Україна отримала 2,2 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду.

“Це частина коштів, передбачених програмою EFF обсягом 16 млрд доларів. Для їх отримання Україна виконала важливу домашню роботу та успішно пройшла четвертий перегляд програми — вперше у наших двосторонніх відносинах з МВФ”, – зазначив Шмигаль.

За словами прем’єра, кошти спрямують на фінансування критичних видатків бюджету, соцдопомоги, зарплат для медиків та вчителів.

Нагадаємо, що на 2024 рік програмою EFF передбачено 5,4 млрд доларів США бюджетної допомоги Україні, з яких вже надійшло близько 880 млн доларів США в результаті успішного третього перегляду програми у березні 2024 року.

Загальний обсяг програми Механізму розширеного фінансування – EFF на 2023-2027 роки становить 15,6 млрд доларів США. EFF є частиною пакета міжнародної підтримки України, який наразі становить близько 122 млрд доларів США.

За 2 години 50 хвилин на потреби дитячої лікарні “Охматдит” українці зібрали 114 млн гривень. Кошти зібрані UNITED24 та monobank, а також українськими, міжнародними бізнесами, українцями та донорами з різних країн. Наразі збір не зупиняється.

8 липня Німеччина оновила список військової допомоги Україні. Зокрема Берлін спорядив Patriot, радари, морські дрони та снаряди.

8 липня координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив, що Сполучені Штати Америки станом на сьогодні не планують скасовувати обмеження для Сил оборони щодо ударів американською зброєю вглиб території Росії.

Громадська організація “Зоопатруль Україна”, котра займається порятунком тварин з небезпечних і деокупованих регіонів країни, повідомила про втрату одного зі своїх підопічних внаслідок масованої ракетної атаки РФ. У притулку помер пес на прізвисько Лабрадор, у нього не витримало серце.

8 липня, близько 10-ї ранку російські війська завдали комбінованого ракетного удару по Україні із використанням ракет повітряного, морського та наземного базування. Силам ППО вдалося збити переважну більшість ворожих цілей.