Майже третина водіїв електромобілів шкодують про свою покупку – дослідження

Джерело: The Sun

Компанія McKinsey Mobility Consumer Pulse провела міжнародне дослідження серед 37 000 водіїв, дослідивши питання електромобілів. В Америці та Австралії майже половина опитаних шкодують про покупку.

Понад 46% американських власників електромобілів заявили, що вони “дуже” схильні до купівлі автомобіля на бензині під час наступної покупки транспортного засобу.

Однак, лише в Австралії більше водіїв переходять на бензин. Понад 49% австралійських власників електромобілів заявили, що повернуться до двигунів внутрішнього згоряння.

Загалом, меншість респондентів сказала, що вони, ймовірно, повернуться до традиційних авто. Лише 29% водіїв електромобілів, опитаних по всьому світі, сказали, що перейдуть назад на бензин.

В Японії, наприклад, лише 13% власників електромобілів сказали, що пересядуть на традиційні авто. В Європі цей показник коливається в межах 15 – 25%.

У всьому світі водії мали три основні скарги щодо своїх електрифікованих транспортних засобів.

Понад 30% респондентів заявили, що зарядної інфраструктури недостатньо, загальна вартість автомобіля – занадто висока, а їздити на електромобілях на великі відстані – занадто складно.

  • Водій Tesla в Каліфорнії переконався, що не варто повністю довіряти системі автопілота. Його автомобіль виїхав на залізничні колії у Вудленді.
  • Volkswagen відкликає понад 271 тисячу автівок у Сполучених Штатах через несправність електропроводки, що може вплинути на роботу подушки безпеки.
  • Компанія Nissan Motor на тлі загострення конкуренції з китайськими виробниками електромобілів і падіння продажів закриває один із восьми своїх заводів у Китаї.
  • Tesla заявила, що відкликає більшість своїх авто Cybertruck у Сполучених Штатах через проблеми з їхніми склоочисниками та зовнішнім оздобленням.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт. 

Верховний суд Бразилії оголосив, що юристи платформи X не сплатили штрафи належному банку. Штрафи, які юристи X стверджують, що були сплачені, є єдиним невиконаним заходом для поновлення роботи компанії в Бразилії.

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. 

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.