За два місяці інтенсивність боїв на фронті зросла у понад 1,3 раза – DeepState

Джерело: DeepState

Активізація бойових зіткнень у кінці червня пов’язана з початком боїв за Торецьк та Нью-Йорк.

Аналітики DeepState проаналізували динаміку кількості бойових зіткнень з 1 травня 2024 року.

Джерело: DeepState

Зазначається, що кількість зіткнень продовжує зростати. Так, середньодобове число боєзіткнень в травні було 122.1, в червні 124.5, а за липень вже 160.4.

На початку червня відбулося падіння інтенсивності, але під кінець місяця динаміка суттєво зросла. Так, за 1-10 червня в середньому зафіксовано 101.6 за добу, за 11-20 червня вже 125.8, тоді як за 21-30 червня виросло до 146.2.

Активізація у кінці червня пов’язана з початком боїв за Торецьк та Нью-Йорк. Водночас ріст і сталість зіткнень у травні відповідно з початком наступу РФ на Харківщині.

У Генштабі поінформували щодо ситуації на фронті станом на 6 липня. Ворог активний майже по всій лінії бойового зіткнення, концентрує зусилля наступальних дій на Лиманському і Покровському напрямках.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.