У Криму росіяни забрали будинок співачки Джамали

Джерело: Джамала/Instagram

Росіяни забрали в тимчасово окупованому Криму будинок української співачки Джамали.

“Вони забрали будинок! Вони забирають те, чим жили мої батьки. Над чим так важко працювали та власними руками, потом і кров’ю будували. Вони забрали навіть не у мене, а у моїх батьків. Все, що я можу зробити – це не мовчати. Не мовчатиму”, – написала виконавиця.

За її словами, загарбники рилися в речах її батьків та родинних архівах.

“Якщо у світі є справедливість – Росія за все відповість. За всі наші сльози, за наших рідних та знайомих, за наші будинки, за нашу землю”, – наголосила співачка.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт.