У Києві росіяни зруйнували або пошкодили три підстанції ДТЕК

Джерело: ДТЕК 

Внаслідок масованої атаки по Києву росіяни повністю зруйнували або пошкодили три трансформаторних підстанції ДТЕК

“У Голосіївському та Шевченківському районах зруйновано або пошкоджено три трансформаторних підстанції ДТЕК. Також пошкоджено електромережі”, – йдеться у повідомленні.

Енергетики вже працюють на місцях.

Найближчим часом буде заживлено більшість будинків за резервними джерелами.

Атака РФ по Києву

8 липня росіяни вкотре масовано атакували Україну 40 ракетами різного типу. Внаслідок масованої атаки РФ по Києву зафіксовано падіння уламків в п’яти районах.

Внаслідок атаки ЗС РФ по дитячій лікарні “Охмадит” в Києві пошкоджено онкологічне відділення та токсикологічний корпус, де діти перебували на діалізі (штучно підтримували роботу нирок). Руйнувань зазнали реанімаційні та операційні.

Раніше у МВС казали, що під завалами можуть перебувати люди. Рятувальники мають три години, коли шанси того, що постраждала людина виживе вищі. Зокрема станом на момент публікації новини у Києві відомо про щонайменше 25 постраждалих.

Росіяни у Києві влучили у житловий будинок в Шевченківському районі. Один з під’їздів зруйновано.

Посол Росії у Вашингтоні Анатолій Антонов закінчив роботу у США та повертається до Москви. 

Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко під час поїздки на південний напрямок передав у підрозділ 126-ї окремої бригади ТрО партію FPV-дронів, а також купольний РЕБ, детектори дронів “Ванільний цукорок” та “Мавіки”.

Вже наступного тижня президент Володимир Зеленський матиме ще один шанс представити план перемоги на засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”, яке відвідає глава США Джо Байден. Після того, як Зеленський не домігся скасування ракетних обмежень, Київ може отримати якусь іншу допомогу під час зустрічі у Німеччині, повідомив західний дипломат.

Речник ОУВ “Таврія” полковник Владислав Волошин поінформував, що на Півдні російські війська застосовують тактику малих штурмових груп, із чисельністю особового складу до відділення, переважно без допомоги важкої техніки.

На фронті, у війні проти росіян, загинув військовий НГУ Василь Особа, — чоловік доньки мовознавиці Ірини Фаріон Софії Семчишин.