Понад 12 тисяч споживачів у чотирьох областях України знеструмлено через атаки росіян

Джерело: пресслужба компанії

Внаслідок російських обстрілів 7 липня понад 12 тисяч споживачів у чотирьох областях залишилися без електропостачання.

Зокрема, на Дніпропетровщині через бойові дії було знеструмлено 4,1 тисячі споживачів. Станом на ранок 8 липня без світла залишалися 519 абонентів.

У Донецькій області минулої доби було знеструмлено 8,4 тисячі абонентів. Загалом в області через бойові дії без електропостачання залишаються 78,8 тисячі споживачів.

На Сумщині через артобстріл з боку російського кордону відключено від електропостачання 3073 абоненти. У Херсоні через масовані обстріли було знеструмлено 438 споживачів. Загалом без світла в Херсонській області залишаються 28,2 тисячі споживачів, у Херсоні – 3,1 тисячі.

На Харківщині через бойові дії без електропостачання залишаються 37,3 тисячі споживачів, у Запорізькій області – 3,7 тисячі, на Чернігівщині – 1,5 тисячі.

Внаслідок масованої атаки по Києву росіяни повністю зруйнували або пошкодили три трансформаторних підстанції ДТЕК

На фронті, у війні проти росіян, загинув військовий НГУ Василь Особа, — чоловік доньки мовознавиці Ірини Фаріон Софії Семчишин.

Офіцер 15 бригади оперативного призначення “Кара-Даг” НГУ Віталій Міловідов відзначив, що на Покровському напрямку вже протягом тижня ворог знову вдається до застосування броньованої техніки.

На Харківському напрямку загинув російський опозиційний активіст Ільдар Дадін, який воював на стороні Збройних Сил України.

Речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зауважив, що російські війська перекидають ракети С-300 до систем ППО поблизу Керченського мосту, адже вони там їм дуже потрібні.

У ніч на 6 жовтня російські війська вкотре атакували українські міста безпілотниками. Внаслідок обстрілу поранень зазнала одна особа.