Росія намагалася не допустити Україну на засідання Радбезу ООН щодо обстрілу «Охматдиту»

Джерело: телемарафон “Єдині новини”

Наразі триває засідання Радбезу ООН щодо обстрілу “Охматдиту”. Росія, що головує в Раді Безпеки ООН, спробувала заблокувати участь України в цьому заході. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

“Коли ми запустили процес проведення цього засідання, то перше, що намагалася зробити РФ, – зловживаючи своїм правом головування, намагалася заблокувати участь України в засіданні у зв’язку з обстрілом України. Ця спроба говорить сама за себе. Ми її успішно подолали”, – розповів Кулеба.

Він відзначив, що засідання Ради Безпеки ООН є ключовим для того, щоб глобально поширити інформацію про “Охматдит” і привернути увагу урядів всіх країн.

“Я не сумніваюся, що РФ буде сьогодні брехати й розповідати на Радбезі, що це не вони, як завжди. І цю брехню важливо теж світу почути, оскільки Україна має неспростовні докази того, що це була саме РФ”, – зазначив міністр.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.