Майже по всій країні суха та спекотна погода: прогноз на 10 липня

Джерело: Укргідрометцентр

За даними синоптиків у середу, 10 липня, фактично по всій країні очікується суха та спекотна погода.

Місцями короткочасні дощі з грозами пройдуть лише на Закарпатті та північному сході. У решті областей – сухо та спекотно.

Вітер північно-східний, 5-10 м/с.

Температура повітря на сході, півдні, а також Дніпропетровщині та Кіровоградщині коливатиметься від +35 до +39 градусів. На Миколаївщині та Херсонщині місцями надзвичайна спека до +40 градусів. У решті областей – +29…+24 градуси.

У Києві сьогодні без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Вдень у столиці +31…+33 градуси.

Фото: facebook.com/UkrHMC/

Станом на 16:00 у п’ятницю, 20 вересня, по всій лінії фронту від початку доби відбулось вже 123 ворожих атак. Найбільш активно ворог діє на Курахівському напрямку, де провів третину від усіх боїв.

Україна займає пʼяте місце у світі за рівнем розвитку цифрових державних послуг, згідно з дослідженням E-Government Development Index 2024 року. Цей міжнародний рейтинг, розроблений ООН, оцінює електронне урядування та залученість громадян до взаємодії з державою через електронні сервіси.

Сьогодні, 20 вересня, російські війська авіабомбами атакували місто Харків. Є жертви.

Депутат Верховної ради, член комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, Микита Потураєв заявив, що громади повинні підтримувати регіональні ЗМІ.

Під час візиту до Києва президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про надання Україні макрофінансової допомоги до 35 млрд євро на 2024-2025 роки. Мінфін пояснив, що ці гроші виділять на безповоротній основі.