Розбіжності та плутанина панують серед російського керівництва після заколоту Пригожина – генерал Міллі

Джерело: Reuters

Генерал США Марк Міллі зазначив, що керівництво Росії зазнає чимало “розбіжностей та плутанини” після заколоту ПВК “Вагнер” 24 червня.

“На стратегічному рівні цілком зрозуміло, що вони переживають багато розбіжностей та плутанини. На дуже високих рівнях відбувається велика драма. Як це все буде відбуватися  наприкінці? Я ще не дуже впевнений”, – сказав генерал.

Міллі додав, що російські війська в Україні, швидше за все, більше зосереджені на ситуації на місці та виживають день у день.

Точне місцеперебування Пригожина не повідомляється. Лукашенко спочатку оголосив, що той перебуває в Білорусі, а минулого тижня заявив, що Пригожин повернувся в Росію.

“Я думаю, що він їздить туди-сюди (між Росією та Білоруссю), щоб сказати правду”, – сказав Міллі.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.