США та Німеччина запобігли замаху на гендиректора Rheinmetall, що постачає зброю Україні

Джерело: CNN

Американська розвідка виявила на початку цього року, що російський уряд планував вбивство генерального директора німецького виробника зброї, який виробляє артилерійські снаряди та військову техніку для України.

За словами джерел CNN, цей замах був одним із серії російських планів вбивств керівників оборонної промисловості по всій Європі.

Коли американці дізналися про це, вони поінформували Німеччину, чиї служби безпеки змогли захистити Паппергера і зірвати змову. Німецький урядовець підтвердив, що США попередили Берлін про змову.

Понад пів року Росія проводила саботажну кампанію по всій Європі, здебільшого через підставних осіб. Вона вербує місцевих аматорів для всього – від підпалів складів, пов’язаних зі зброєю для України, до дрібних актів вандалізму – все це має на меті зупинити потік зброї із Заходу в Україну і пригальмувати громадську підтримку Києва.

Американці, дізнавшись про це, вони попередили Німеччину. Служби безпеки ФРН змогли захистити гендиректора Rheinmetall і зірвати плани росіян.

Паппергер був очевидною мішенню: його компанія Rheinmetall є найбільшим і найуспішнішим німецьким виробником 155-мм артилерійських снарядів, які стали вирішальною зброєю у війні проти РФ.

У Львові повідомили про загибель ще однієї людини від поранень, отриманих під час ракетної атаки 4 вересня.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділило понад 1 мільярд доларів Україні. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку енергосистеми країни і на гуманітарну допомогу. 

Глава РФ Володимир Путін таки підписав закон, що дозволяє відправляти підсудних на війну проти України.

У Харкові СБУ затримала викладачку університету за підозрою в коригуванні ворожих ударів.

З 1 червня по 31 серпня 2024 року через війну Росії в Україні загинуло щонайменше 589 цивільних, ще 2685 поранено, згідно зі звітом Управління верховного комісара з прав людини ООН.