Росіяни навмисно обстрілюють ліса Харківщини, викликаючи пожежі — ОВА 

Джерело: Олег Синєгубов в етері телемарафону

16 липня голова Харківської облдержадміністрації Олег Синєгубов наголосив, що російські війська цілеспрямовано обстрілює лісові насадження Харківської області.

Ліквідація пожеж ускладнена через постійні повторні удари, — зауважив Синєгубов.

Голова ОВА також додав, що за добу ворог випустив по області 42 КАБи, переважно на північні та північно-східні населені пункти.

Нагадаємо, зокрема у травні у Харківській області палало понад 2300 гектарів лісів, більшість пожеж спричинили російські окупанти.

Тоді як орієнтовна сума збитків довкіллю Нацпарку “Святі Гори” через пожежі в лісах 7 травня, спричинені російськими обстрілами, становить понад 2,6 мільярда гривень.

Раніше міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець під час виступу перед депутатами екологічного комітету Європарламенту наголосив, що збитки довкіллю України внаслідок повномасштабної війни РФ – безпрецедентні та глобальні.

Також очільник Міндовкілля попередив, що постійні обстріли та мінування перетворюють українські ліси на згарища та поля з вирвами, де немає життя. Лише за тиждень російські загарбники знищили понад 100 гектарів лісу на Лиманському напрямку.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.