НАТО призначило свого спецпредставника в Україні

Джерело: сайт НАТО

У середу, 17 липня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг призначив Патріка Тернера спецпредставником Альянсу в Україні. Він почне працювати з вересня цього року у Києві. Раніше Тернер обіймав посаду помічника генерального секретаря НАТО з операцій та оборонної політики в Британії.

“Патрік Тернер внесе роки лідерства та досвіду у цю роль. Як відданий державний службовець, він має значний досвід досягнення результатів. Я впевнений, що він відмінно виконає цю важливу роль, оскільки НАТО продовжує нарощувати свою підтримку Україні”, — заявив Столтенберг.

Тернер відзначив, що це велика честь для нього бути представником НАТО в Україні. Він з нетерпінням чекає можливості очолити представництво Альянсу у Києві та співпрацювати з українською владою для надання допомоги.

Спецпредставник буде координувати взаємодію НАТО з українською владою, надаючи оцінки та поради щодо ситуації в країні.

Верховна Рада у середу, 18 вересня, провалила голосування за дерусифікацію понад 300 населених пунктів. Частина народних депутатів заблокували трибуну.

Президент Фінляндії Александер Стубб закликав до розширення Ради Безпеки ООН, скасування її єдиного права вето та зупинення будь-якого члена, який бере участь у незаконній війні, такій як вторгнення Росії в Україну.

В середу, 18 вересня, Північна Корея випустила кілька балістичних ракет малої дальності в бік свого східного узбережжя, про що повідомили Південна Корея та Японія.

Протягом минулої доби, 17 вересня, по всій лінії фронту зафіксовано 194 бойових зіткнень.

Парк бронеавтомобілів українського війська поповнився ще одним зразком бронетехніки, створеним за технологією MRAP. В оборонному відомстві кодифікували та допустили до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP виробництва  Канади.