Вчені виявили, що зміни клімату роблять дні довшими

Джерело: Sky News

Згідно з дослідженням, підвищення рівня моря, спричинене зміною клімату, робить Землю “товстішою” на екваторі, уповільнюючи її обертання, що робить дні довшими. 

Автори дослідження, опублікованого в Proceedings of the National Academy of Sciences, вважають, що у міру танення полярних льодових шапок вода перемістилася від полюсів до екватора, “суттєво” збільшуючи розмір Землі.

Додавання кількох мілісекунд до 24-годинного дня може здатися незначним, але це має “наслідки для точного відліку часу та космічної навігації”, йдеться в дослідженні.

Вчені виявили, що темпи змін вищі, ніж будь-коли в 20 столітті.

Якщо викиди парникових газів залишаться на теперішньому рівні, тривалість дня продовжуватиме збільшуватися.

“Ці висновки свідчать про безпрецедентний вплив зміни клімату на планету Земля”, — йдеться в дослідженні.

Українська продюсерка та режисерка Ольга Бесхмельниціна та американець Ітан Брегман, котрі познайомилися під час романтичної поїздки до Венеції в лютому 2022 року, не підозрювали, що їхні стосунки пройдуть через випробування повномасштабної війни. Вже наступного дня після їхньої першої офіційної зустрічі Росія розпочала вторгнення в Україну, але це не зупинило їхнє кохання.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко, котрий нині бере участь в міжнародній безпековій конференції у Швеції, закликав західних союзників припинити боятись главу РФ Володимира Путіна і забезпечити перемогу України.

Згідно з інформацією, отриманою виданням The Insider, з ухвали про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом загибелі російського політика Олексія Навального вилучено згадки про симптоми, котрі можуть свідчити про отруєння.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 30 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. Водночас у компанії закликали споживати електроенергію ощадливо.

Лідер консервативного блоку ХДС/ХСС Фрідріх Мерц наголосив, що союзники України не ставити собі за мету перемогти РФ у війні.