Командування НАТО з підтримки України запрацює у вересні – Столтенберг

Джерело: Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у четвер, 18 липня, заявив, що командування НАТО з координації підтримки України почне діяти в Німеччині з вересня.

“Ми погодилися створити командування для координації та надання допомоги з питань безпеки та навчання для України”, — сказав він після прибуття на зустріч Європейського політичного співтовариства у Великій Британії.

Він додав, що командування налічуватиме 700 осіб у Німеччині, забезпечуватиме підтримку та допомогу в безпеці Україні та координуватиме зусилля союзників по НАТО.

Віцепрезидентка США, яка є кандидаткою у президенти від Демократичної партії, Камала Гарріс розміщує в ключових штатах рекламу з підтримкою України. 

Європейська комісія представила країнам-членам три варіанти виконання плану G7, згідно з яким західні союзники залучать для допомоги Україні 50 мільярдів доларів, отриманих з доходів від заморожених активів РФ.

В суботу, 14 вересня, армія РФ завдала удару по Гуляйпільській громаді Запорізької області. Є жертви. 

Наприкінці червня Міністерство оборони Нідерландів повідомило, що країна разом з союзником нададуть Україні систему протиповітряної оборони Patriot. Тепер цей план скасовано через відмову союзника.

Станом на 16:00 в суботу, 14 вересня, від початку доби кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 83. Найгарячіше зараз на Покровському та Курахівському напрямках.