Ізраїль атакував об’єкти на території Ємену у відповідь на удар хуситів по Тель-Авіву

Джерело: AP News

Армія Ізраїлю повідомила, що атакувала об’єкти єменських хуситів у відповідь на атаку БпЛА по Тель-Авіву, внаслідок якої загинула одна людина. Відповідальність за атаку безпілотником взяли на себе саме хусити.

Ця атака Ізраїлю стала першою атакою по Ємену від жовтня 2023 року, коли Ізраїль почав війну проти ХАМАС та погрожував відкрити новий фронт в регіоні у межах боротьби з проксі-силами Ірану.

Відтак за повідомленням ЦАХАЛу, вони вразили кілька військових цілей хуситів у портовому місті Ходейда на заході Ємену “у відповідь на сотні атак на Ізраїль за останні місяці”.

“Хусити атакували нас понад 200 разів. Але коли вони завдали шкоди нашому громадянину, ми вперше атакували їх. І ми зробимо це у будь-якому місці, де це знадобиться”, – сказав глава міноборони Ізраїлю Йоав Галлант.

У Ємені повідомили, що внаслідок ударів Ізраїлю поранень зазнали понад 80 осіб: у більшості з них сильні опіки.

Скільки саме об’єктів атакував Ізраїль невідомо, проте у міноборони країни наголосили, що для них основною ціллю порт, як головна точка виходу іранської зброї.

Речник хуситів Мохаммед Абдулсалам повідомив, що Ізраїль вдарив по сховищах пального та електростанціях. Він додав, що удари “спрямовані на збільшення страждання людей” і щоб “змусити Ємен припинити підтримувати Газу”. Однак, додав речник, ці атаки лише посилять підтримку Єменом Гази.

Підконтрольне хуситам ЗМІ повідомило, що внаслідок ізраїльських атак є загиблі та поранені. також повідомляється, що у порту виникла масштабна пожежа, а в місті зникла електроенергія.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.