Росіяни встановлюють шпигунські програми на телефони українців, які в’їжджають до РФ – ЦНС

Джерело: Центр національного спротиву.

Російські військові таємно встановлюють шпигунське програмне забезпечення на смартфонах українців, які перетинають кордон з Російською Федерацією.

Відтак, вищезгадане програмне забезпечення дозволяє віддалено керувати пристроєм та отримати доступ до його геолокації, а також файлів.

За даними ЦНС, випадки встановлення зафіксовано зокрема й на смартфонах українців, які в’їжджали до РФ з країн Європейського Союзу.

Окрім цього, за даними Генштабу ЗСУ, на Херсонщині окупанти погрожують місцевому населенню, що у разі відсутності російського паспорта громадян примусово депортують до Сибіру та конфіскують усе майно.

У населеному пункті Генічеськ тимчасово захоплених територій Херсонської області набирають оберти репресії проти громадян України. За наявною інформацією, потрапити “на підвал” стало в рази легше, бо місцеві колаборанти, бажаючи вислужитись перед окупаційною владою РФ, постійно здійснюють наклепи на громадян, проводять безпідставні перевірки.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.