У Китаї палестинські політичні групи підписали декларацію про «зміцнення єдності»

Джерело: пресслужба МЗС Китаю

23 липня глава МЗС Китаю Ван Ї взяв участь у церемонії закриття внутрішнього діалогу про примирення між палестинськими фракціями, котрі конкурують за владу. Повідомляється, що 14 палестинських фракцій спільно підписали “Пекінську декларацію про припинення розколу і зміцнення палестинської національної єдності”.

Переговори відбулися за участі представників двох найбільших палестинських груп ФАТХ і ХАМАС, а також дипломатів Єгипту, Алжиру, Саудівської Аравії, Катару, Йорданії, Сирії, Лівану, Росії та Туреччини в Китаї.

Ван Ї запропонував три кроки для встановлення тривалого миру: припинення вогню в секторі Гази, формування дієздатного палестинського керівництва та сприяння набуттю Палестиною повноправного членства в ООН і реалізації “рішення про дві держави”.

Китайський міністр заявив, що реалізація внутрішнього примирення в Палестині “принесе надію і майбутнє палестинському народу”. Китай щиро сподівається, що “палестинські угруповання реалізують незалежне створення Палестинської держави якнайшвидше на основі внутрішнього примирення”. Наголошується, що Пекін готовий зміцнити зв’язок і координацію з відповідними сторонами, щоб спільно докласти зусиль для реалізації прийнятої “Пекінської декларації”.

Зауважимо, 22 травня адміністрація Байдена виступила проти рішення Іспанії, Норвегії та Ірландії визнати палестинську державу, повторивши, що, хоча президент США підтримує шлях до рішення про створення двох держав, він продовжуватиме його, закликаючи до дипломатичних переговорів між двома державами.

22 травня Іспанія та Ірландія офіційно визнали незалежну палестинську державу, слідуючи прикладу Норвегії. У відповідь Ізраїль вже відкликав своїх послів з Ірландії та Норвегії.

  • Україна визнає державність не тільки Ізраїлю, а й Палестини, заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на форумі Діалог Шангрі-Ла в Сінгапурі.
  • Парламент Словенії схвалив рішення про визнання Палестинської держави.
  • Україна відправила першу з трьох партій харчової допомоги до Палестини. Ця підтримка, надіслана у співпраці з Всесвітньою продовольчою програмою (WFP), забезпечить понад 100 тисяч сімей, що опинилися в епіцентрі конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.