Rheinmetall отримала замовлення на будівництво заводу боєприпасів в Україні

Джерело: The Telegraph

Німецький виробник зброї Rheinmetall сьогодні, 24 липня, оголосив, що отримав розпорядження українського уряду про початок будівництва заводу з виробництва боєприпасів в Україні.

На Мюнхенській конференції з безпеки в лютому 2024 року міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин і генеральний директор Rheinmetall Армін Папперґер підписали меморандум про наміри щодо спільного підприємства.

Сьогоднішнє оголошення знаменує офіційний початок проєкту, який, як очікується, буде завершено протягом кількох років, повідомили в Rheinmetall.

“Протягом 24 місяців планується розпочати виробництво боєприпасів в Україні”, – йдеться у повідомленні.

Початкове замовлення “охоплює повне технічне оснащення заводу до введення в експлуатацію”.

Раніше Rheinmetall заявляв, що планує відкрити щонайменше чотири заводи в Україні.

Довідка. Rheinmetall – німецький оборонний концерн, котрий виробляє танки Panther, Leopard, БМП Marder й гаубиці PzH 2000. Компанія Rheinmetall, яка є одним із провідних світових виробників артилерійських і танкових снарядів, значно наростила виробництво після російського вторгнення в Україну у 2022 році, забезпечуючи Збройні Сили України необхідною зброєю.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Нещодавно Букви опублікували інтерв’ю із сестрою українського військовослужбовця, який офіційно вважається безвісти зниклим. За словами…

Внаслідок нічних і ранкових російських обстрілів Сумської області 19 вересня загинули двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення. Ворог здійснив 19 атак по прикордонних районах та населених пунктах, зафіксовано 38 вибухів.